Maak kennis met tennis bij Tennisschool Niek Schothuis in Oldenzaal, Denekamp en Ootmarsum.

Tennisschool Niek Schothuis werkt momenteel met twee trainers, Niek Schothuis en Wim Ticheler. Hieronder een korte achtergrond van deze sportieve toppers:

niek-schothuisMijn naam is Niek Schothuis

Op 8 jarige leeftijd ben ik met tennis begonnen bij Quick in Oldenzaal. Drie jaar later heb ik de overstap gemaakt naar O.L.T.C. Ready. Daar ben ik ruim dertig jaar lid.

Sinds 1987 ben ik actief als tennisleraar. Na 20 jaar tennistraining gegeven te hebben bij T.C. Kardoes in de Lutte was ik drie jaar trainer bij O.L.T.C. Ready.

Vanaf het zomerseizoen 2012 ben ik actief bij T.Z.B. (Zuid-Berguizen), TCO Ootmarsum en T.V. Denekamp. Bij T.Z.B. en T.V. Denekamp ben ik ook voordien al eens met veel plezier werkzaam geweest.

wim-tichelerMijn naam is Wim Ticheler

Sinds april 2010 maak ik als tweede trainer deel uit van deze tennisschool.

Ik ben geboren en getogen in Oldenzaal en heb als 13-jarige voor het eerst kennis gemaakt met de tennissport bij de Oldenzaalse vereniging Quick Tennis. Het plezier dat ik kreeg in deze sport, heeft mij ertoe aangezet om mij te bekwamen als tennisleraar.

In de jaren 1979 en 1980 ben ik in het bezit gekomen van de KNLTB trainerslicenties A en B. Nadien ben ik een 12 tal jaren als fulltime leraar bij meerdere verenigingen aan de slag geweest, waaronder Quick Tennis, OLTC Ready en LTC Losser.

In de jaren erna ben ik als bouwkundige in het normale bedrijfsleven teruggekeerd, echter ben wel als parttimer altijd blijven lesgeven.