Maak kennis met tennis bij Tennisschool Niek Schothuis in Oldenzaal, Denekamp en Ootmarsum.

Slechts een klein percentage van het aantal kinderen in de leeftijd van 5-8 jaar tennist. En dat terwijl de tennissport zo veel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings)leven. De KNLTB ging daarom op zoek naar een geschikt jeugdconcept voor tennisverenigingen en vond dat in Engeland: Tenniskids. En ook Tennisschool Niek Schothuis werkt met dit succesvolle lesprogramma voor de allerkleinsten!

Tenniskids nu ook bij TZBerghuizen

Tennis een moeilijke sport om te leren? Nu niet meer! Met Tenniskids biedt TZBerghuizen jeugdspelers (vanaf 4 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereid ik de jonge kinderen voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen!

Tenniskids Rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.

Tenniskids Oranje

In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.

Tenniskids Groen

Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.  

Spelenderwijs leren tennissen

Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste baanlengtes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals: stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Spelenderwijs leren ze technisch en tactisch goed tennissen. Wie weet, levert het TZBerghuizen ook een aantal talenten op.

"Om leuke jeugd binnen je vereniging te krijgen, is het van belang dat je heel jong breed en goed begint. De opzet van Tenniskids is hiervoor ideaal" aldus Rein van der Ree, trainer TV Strokel.

"Leren is proberen en als je dat op een enthousiaste manier kunt brengen met een duidelijke gedachte erachter is tenniskids een geweldig systeem" naar mijn mening.