Maak kennis met tennis bij Tennisschool Niek Schothuis in Oldenzaal, Denekamp en Ootmarsum.

Tennisschool Niek Schothuis

Bij onze tennisschool gaan wij uit van de leerling oftewel het trainen op competentie! Dit in tegenstelling tot het lesgeven zoals dat vroeger gebruikelijk was. Toen had de leraar een programma en diende iedereen vanuit die gedachte te trainen. Ga uit van de mogelijkheden van de leerling en aangezien elk mens anders is dient de trainer te schakelen!

Dit  betekent niet dat er geen regels zijn, maar van al teveel begrenzing wordt een mens cq kind niet beter. Daarom willen wij je stimuleren in vooruitgang vanuit een positieve leeromgeving en een nooit afnemend enthousiasme voor onze gezamenlijke sport tennis! Of dit nu op technisch, tactisch, fysiek of op mentaal gebied is!

Onder ons motto: “Leren is proberen” hopen wij jullie vaak te zien op de mooiste tennisparken van het Oosten.

Kinderen

Slechts een klein percentage van het aantal kinderen in de leeftijd van 5-8 jaar tennist. En dat terwijl de tennissport zo veel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings)leven. De KNLTB ging daarom op zoek naar een geschikt jeugdconcept voor tennisverenigingen en vond dat in Engeland: Tenniskids. En ook Tennisschool Niek Schothuis werkt met dit succesvolle lesprogramma voor de allerkleinsten!

Tenniskids nu ook bij TZBerghuizen

Tennis een moeilijke sport om te leren? Nu niet meer! Met Tenniskids biedt TZBerghuizen jeugdspelers (vanaf 4 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereid ik de jonge kinderen voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen!

Lees meer...

Volwassenen

Tennis is gewoon een sport. Dus waarom is het zo belangrijk om hierin te investeren? De voordelen van het spelen van tennis in vergelijking met andere sporten zijn uniek.

EEN SPEL VOOR ALLE LEEFTIJDEN:
In tegenstelling tot de meeste andere sporten kan tennis op elke leeftijd worden gespeeld, met vrienden, familie en in wedstrijdverband.

A GAME FOR LIFE:
Een studie in het American Journal of Medicine bleek dat tennis van alle sporten het hoogste percentage van duurzaamheid heeft: 33% van de mannen die speelden rond hun 20e blijven spelen op hogere leeftijd nog. Tennis is goed voor uw gezondheid, houdt u langer fit.

Lees meer...

Kosten

Daar de trainingskosten afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de grootte van de groep, zomer- of wintertraining, etc. kan ik hier helaas geen prijzen vermelden.

Neem daarom voor een indicatie van de kosten contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het contactformulier.

Trainers

Tennisschool Niek Schothuis werkt momenteel met twee trainers, Niek Schothuis en Wim Ticheler. Hieronder een korte achtergrond van deze sportieve toppers:

niek-schothuisMijn naam is Niek Schothuis

Op 8 jarige leeftijd ben ik met tennis begonnen bij Quick in Oldenzaal. Drie jaar later heb ik de overstap gemaakt naar O.L.T.C. Ready. Daar ben ik ruim dertig jaar lid.

Sinds 1987 ben ik actief als tennisleraar. Na 20 jaar tennistraining gegeven te hebben bij T.C. Kardoes in de Lutte was ik drie jaar trainer bij O.L.T.C. Ready.

Lees meer...