Maak kennis met tennis bij Tennisschool Niek Schothuis in Oldenzaal, Denekamp en Ootmarsum.

Tennis is gewoon een sport. Dus waarom is het zo belangrijk om hierin te investeren? De voordelen van het spelen van tennis in vergelijking met andere sporten zijn uniek.

EEN SPEL VOOR ALLE LEEFTIJDEN:
In tegenstelling tot de meeste andere sporten kan tennis op elke leeftijd worden gespeeld, met vrienden, familie en in wedstrijdverband.

A GAME FOR LIFE:
Een studie in het American Journal of Medicine bleek dat tennis van alle sporten het hoogste percentage van duurzaamheid heeft: 33% van de mannen die speelden rond hun 20e blijven spelen op hogere leeftijd nog. Tennis is goed voor uw gezondheid, houdt u langer fit.

EEN SPEL VOOR IEDEREEN:
Tennis is een van de weinige sporten waar valide en rolstoelers samen kunnen spelen. Ook oud en jong kunnen samen deze sport beoefenen.

EEN SPORT DIE GEZONDER IS:
Vanwege de lage lichamelijke belasting en omdat tennis geen contactsport is krijg je hierbij minder blessures. In 2005 heeft een gerenommeerd Amerikaans sporttijdschrift onderzocht dat tennis in het enkelspel tot een van de beste vetverbrandende trainingen kan worden gerekend. Speciaal voor boven- en onderlichaam, verbetert het uithoudingsvermogen en de stabiliteit van het lichaam.

EEN SPEL MET LAGE KOSTEN:
De kosten van de ballen en een racket zijn minimaal en tennisbanen zijn op grote schaal bespeelbaar.