Maak kennis met tennis bij Tennisschool Niek Schothuis in Oldenzaal, Denekamp en Ootmarsum.

Tennis & Tweelingen

Onlangs heb ik met het gezin een dagje in Oegstgeest bij Corpus (interactieve reis door de mens) doorgebracht. Zeer interessante rondleiding door en over het menselijke lichaam waarbij alle aspecten de nodige aandacht krijgen. Ook het brein (naar mijn idee het belangrijkste onderdeel bij tennis… zonder daarbij onderdelen als techniek, tactiek & conditie tekort te doen) werd genoemd en was aan testjes onderhevig. Ik leerde dat als je in het algemeen bij het ouder worden  wat vergeetachtiger wordt dat dat het eerst geldt voor het onthouden van namen.

Nou denk ik van mijzelf dat ik over het algemeen best goed ben (ahum) in het onthouden van gezichten en de daarbij behorende namen. Echter bestaat er ook zoiets als…... Tweelingen!!!. Oftewel namen zijn verschillend maar gezichten…

bob-en-mike-bryan-tweelingen-in-de-tennisBob en Mike BryanWe kennen natuurlijk allemaal de tennissende tweeling uit Amerika; Bob & Mike Bryan. Mike is 2 minuten ouder en rechtshandig terwijl Bob een zogenaamde lefty is. Samen goed voor 91 dubbeltitels waaronder 15 grandslams en Olympisch goud. ’t Is dat er één dus links en 1 rechts is maar anders zie je ’t verschil toch niet…

Ook bij TVD lopen een aantal tweelingen. Afgelopen zomer mocht ik er een drietal, allemaal van het feminine geslacht op training begroeten. En alledrie (of alle zes dus) hebben ze allemaal hun eigen, mooie persoonlijkheden; eigenaardigheden, namen etc.

Lees meer...

Oldenzaalse Winter Tenniscompetitie 2014-2015

Op 21 oktober zijn de eerste wedstrijden van de Oldenzaalse Winter Tenniscompetitie bij TZB (Tennisvereniging Zuid-Berghuizen Oldenzaal).

Met een deelnemersveld dat groter is dan ooit en met teams uit Oldenzaal en omstreken is de Oldenzaalse Winter Tenniscompetitie bij TZB van start gegaan. Elke dinsdag- en donderdagavond zal er in de periode van oktober tot en met maart van 19:00 tot 22:00 op ons sportpark competitie getennist worden.

Lees meer...